دستور تهیه رب باکیفیت و بدون کپک

طرز تهیه ذرت مکزیکی در منزل مثل بیرون!
ژانویه 5, 2021
حضور نمایندگان شهری در کارخانه
سپتامبر 18, 2021

 

رب گوجه فرنگی محصولی است است که از حذف پوست و دانه‌های گوجه فرنگی و با تغلیظ آب گوجه فرنگی حاصل می‌شود. رب گوجه فرنگی سرشار از مواد مغذی است، به علاوه ترکیبات مفیدی دارد که در گوجه خام به میزان بالایی وجود ندارند.

تنها یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی منبع بزرگی از آنتی‌اکسیدان است و می‌تواند ۳ تا ۶ درصد از نیاز روزانه به آهن، پتاسیم و ویتامین‌های B را تامین نماید. به طور کلی می‌توان گفت نه تنها خواص درمانی رب گوجه فرنگی کمتر از خواص درمانی گوجه فرنگی نیست، بلکه حتی در پاره‌ای از موارد بیشتر هم می‌باشد

برای تهیه رب گوجه فرنگی با کیفیت میتوان از انواع گوجه ها استفاده کرد اما بهتر است بدانید گوجه‌هایی که دانه‌های گوشتی کمتری دارند برای این منظور مناسب ترند، زیرا هم زمان کمتری برای پخت می‌برند و هم رب تان دلچسب‌تر و غلیظ‌تر می‌شود. 

ویژگی های رب باکیفیت و اصیل:

 
 

 

   غلظت مناسب داشته باشد.

   رنگ آن به رنگ گوجه رسیده باشد نه تیره تر و نه روشن تر.

    دارای بوی طبیعی گوجه باشد.

    پس از قرار گرفتن در روغن به صورت یک دست پخش شود و گلوله نشود.

  در تهیه رب گوجه فرنگی باید از گوجه های رسیده و با کیفیت استفاده کرد. شستشو و ضد عفونی کردن گوجه فرنگی در طعم و عطر و رنگ محصول تولید شده حائز اهمیت می باشد و یکی از ارکان های اصلی در تهیه رب گوجه فرنگی است. پس از شستشو گوجه فرنگی، گوجه ها به طور کامل باید خشک باشند.

موادلازم برای تهیه رب:

گوجه فرنگی شسته شده (مثلا یک جعبه)

نمک به مقدار لازم (حدود یک پیمانه)

روغن مایع (یا روغن زیتون)

توری سیمی با خانه‌های خیلی ریز

مراحل تولید رب گوجه فرنگی:

     

 

۱) ابتدا گوجه فرنگی را بشویید. از وسط به ۲ قاچ تقسیم کنید و در دیگ بیندازید. رویش را آب بگیرد و بگذارید به جوش بیاید. گوجه به حدی بجوشد که پوست آن کنده شود.

۲) گوجه‌ها را در حالی که قل قل می‌جوشد روی توری سیمی بریزید و گوجه‌ها را روی توری حرکت دهید تا پوست و دانه آن جدا شود. برخی از چلو صافی برای جدا کردن پوست و دانه گوجه استفاده می‌کنند که این کار باعث ترش شدن و کپک زدن رب می‌شود، چون خانه‌های چلو صافی درشت است و دانه را رد می‌کند.

۳) در بازار دستگاه‌هایی موجود است که آب گوجه را می‌گیرند و تحویل مشتری می‌دهند این کار جوشانیدن رب در منزل را راحت‌تر می‌کند و تهیه رب بعد از آب گرفتن، شروع می‌شود.

۴) آب گوجه فرنگی باید آنقدر بجوشد تا غلیظ شده و رب چلپ چلپ به هوا پرت شود. در این مرحله نمک را اضافه کنید تا از خرابی زودهنگام رب جلوگیری شود. میزان غلیظ شدن رب بسیار مهم است اگر شل و آبدار باشد سریع کپک می‌زند و اگر خیلی سفت باشد طعم سوختگی می‌دهد و استفاده از آن به علت سفت بودن مشکل است.

۵) روش تشخیص زمان آماده شدن رب این است که وقتی با کفگیر در کف قابلمه خطی می‌کشیم شکاف ایجاد شده بر جای می‌ماند و خیلی دیر پر می‌شود. رب را باید هر چند دقیقه هم بزنید و خصوصا در اواخر پخت آن دقت کنید، چون ممکن است ته بگیرد و طعم سوختگی در رب مشخص شود.

۶) بعد از غلیظ شدن رب در مرحله آخر روغن را اضافه کنید هم بزنید تا رب تف بخورد .

۷) رب را در تشت بزرگی بریزید و اجازه دهید تا کاملا سرد شده و آماده بسته بندی شود.

نگه داری طولانی مدت رب گوجه فرنگی

برای نگ داری طولانی مدت رب میتوان آن را در قالب های یخ در فریزر مگه داری کرد و هر زمان که لازم بود از آن در غذاها استفاده کرد.

بعد از اینکه رب‌ها در قالب، یخ بستند آن‌ها را در آورده و در یک کیسه پلاستیکی مخصوص فریزر بریزید و نگهداری کنید. بدین ترتیب قطعات رب، بوی فریزر را به خود نمی‌گیرد. بدین شکل می‌توانید این مکعب‌های یخی را تا ۹ ماه در فریزر نگه داری کنید.

خرید رب:

برای خرید رب گوجه می توانید با جستجوی عبارت “رب گوجه سامین فود” به لیستی از سایت های فروش اینترنتی دسترسی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *